DAGRITME

Elke leeftijd heeft zijn eigen ritme, mede daarom hebben wij ook gekozen voor horizontale groepen, zodat kinderen samen met leeftijdgenootjes zitten. Een vaste indeling van de dag geeft een veilig en vertrouwd gevoel, kindjes weten waar ze aan toe zijn en wat er komen gaat.

Babygroep

Voor de allerjongste baby’s op de babygroepen wordt het dagritme voornamelijk individueel bepaald. Voor deze kindjes proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met het ritme van thuis. Zij slapen en eten naar behoeften en we overleggen dit samen met ouders en stellen dit telkens bij waar nodig. Langzaam wennen de kleintjes aan een vaster dagritme, wat voor de oudere kindjes op de babygroep één gezamenlijk ritme is. Wanneer jullie kindje hier aan toe lijkt te zijn, overleggen we dit met jullie en kunnen we samen zorgen voor een vanzelfsprekende overgang naar dit ritme:

9:00 crackers met water of thee.
9:30 kindjes die nog 2x slapen gaan naar bed. De kindjes die wakker zijn kunnen vrij spelen, doen mee aan een activiteit, gaan buiten spelen en er is tijd voor individuele aandacht.
11:30 brood met een bekertje melk of water
12:00 kindjes die nog 1 x slapen gaan naar bed. De kindjes die wakker zijn kunnen vrij spelen of doen mee aan een activiteit en er is tijd voor individuele aandacht.
14:30 fruit(hapje) met een bekertje water
15:00 Kindjes die nog 2x slapen gaan naar bed. De kindjes die wakker zijn kunnen vrij spelen, doen mee aan een activiteit, gaan buiten spelen en er is tijd voor individuele aandacht.
17:00 Groente moment. De kindjes die stukjes kunnen eten krijgen groente aangeboden zoals tomaat, komkommer, avocado en paprika.

Peutergroep

Alle peuters hoeven nog maar één keer te slapen, dat maakt dat er in de vaste dagindeling veel tijd is voor activiteiten en spel.

9:30 aan tafel beginnen we de dag en daarna eten we fruit en drinken we water.
10:00-11:15 tijd voor activiteiten, creatief bezig zijn, thema’s, individuele aandacht, vrij spel met vriendjes en/of naar buiten.
11:30 Brood met een bekertje melk of water
12:30 -15:00 kinderen die nog slapen gaan naar bed. Met de kinderen die al wakker mogen blijven worden het eerste uur 3+ spelletjes/activiteiten gedaan en daarna mogen zij vrij spelen op de groep.
15:30 Groente moment (tomaat, komkommer, avocado en paprika) met (afgekoelde) thee
16:00-17:00 tijd voor activiteiten, creatief bezig zijn, thema’s, individuele aandacht, vrij spel met vriendjes en/of naar buiten.
17:00 crackers